IFAT Euràsia 2019: D-NOSES a Istanbul
Abril 25, 2019

Safari Ciència Ciutadana a Barcelona

Com a part de la Biennal de Ciència, els socis de D-NOSES Ibercivis i Idees per al Canvi (IFC) va celebrar un taller de formació i sensibilització a les olors el passat diumenge 10 de febrer de 2019 a la zona del Fòrum de Barcelona. La zona del Fòrum ha estat durant molt de temps un focus de males olors; que D-NOSES proposa resoldre mitjançant la ciència ciutadana per mesurar i validar l’impacte real sobre els residents. Els visitants i els seus fills estaven encantats de conèixer les olors ambientals que afectaven els seus barris i què es podia fer al respecte.

El nas humà continua sent el millor sensor d’olors que tenim disponible i, amb una mica d’entrenament, pot oferir una imatge científicament precisa de la concentració i la dispersió de les olors. Durant l'esdeveniment, es va ensenyar als membres de la comunitat a reconèixer els diferents tipus d’olors i avaluar-ne l’impacte mesurant la intensitat de l’olor i el seu to hedònic (fins a quin punt l’olor es percep com a agradable o desagradable). Aquestes característiques solen ser subjectives i es poden associar a records particulars que van provocar respostes divertides dels nens que participaven en l'exercici de reconeixement d'olors, com ara "l'olor de la meva àvia". No obstant això, amb una certa formació, les persones aprenen a associar les olors amb les substàncies correctes i després les poden identificar de manera fiable.

En empoderar les comunitats per fer-ho el mapa fa olor es troben en la seva vida diària, es poden recopilar prou dades per entendre millor el problema i treballar de manera constructiva juntament amb la indústria i el govern local per proposar solucions pràctiques que puguin beneficiar tothom.

Seguir el progrés del projecte i els pilots mitjançant la inscripció al butlletí de notícies i després de D-NOSES activat mitjans de comunicació social.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Bulgarian BG Catalan CA English EN French FR German DE Greek EL Italian IT Portuguese PT Spanish ES