Formació d’olors a Ecomondo 2018
Abril 25, 2019
Conferència de la UE sobre innovació hídrica 2019
Desembre 20, 2019

El paper de la ciència ciutadana per combatre la contaminació

En el seu butlletí de recent llançament, Projecte germà de D-Noses - Ciència Ciutadana - invocar el paper que té la ciència ciutadana juga al lluitar contra la contaminació. Aquesta és una ocasió excel·lent per presentar-los motivacions darrere de la opció d'utilitzar un Aproximació Ciència Ciutadana a Resoldre problemes de contaminació per les olors. 

El coneixement sobre el benestar dels ciutadans prové de diferents corrents. De la mateixa manera que els acadèmics tenen una responsabilitat important a l’hora d’informar els responsables polítics sobre qüestions perjudicials per a la salut, els polítics, a canvi, tenen la responsabilitat d’actuar. Tot i això, ningú no sap mai millor les experiències dels ciutadans, sinó els mateixos ciutadans. I, de vegades, hi ha una bretxa entre les accions de les autoritats i la realitat de les necessitats dels ciutadans; i aquesta bretxa es pot solucionar mitjançant la ciència ciutadana.

Això és el que explica el doctor Gary Fuller, científic de la contaminació atmosfèrica del King's College London la seva entrevista amb Eu.Citizen.Science. A mesura que els acadèmics parlen contra els polítics que "no han adoptat una posició prou forta en qüestions mediambientals", diu el doctor Fuller, els ciutadans prenen les seves accions.

I demostra que té impacte! Fuller parla sobre la caiguda de les vendes de vehicles dièsel després de la "dieselgate'; però l’acció no té lloc només en forma de decisions sobre consum. Els ciutadans de tot el món participen ara en una sèrie d’activitats que informen sobre decisions sobre bases de proves sobre el benestar ciutadà. El "Neteja per respirar" projecte, liderat per l’empresa social Cartografia del canvi, han proporcionat als residents de Tower Hamlets el material i la formació necessaris per supervisar la qualitat de l’aire al seu barri. Les proves recollides es van posar a disposició del públic en forma de mapes de comunitatsensibilització sobre la situació de la qualitat de l’aire a la zona. A una escala més àmplia, la Laboratoris a l'aire lliure (OPAL) és una iniciativa a tot el Regne Unit que permet a més d’un milió de participants educar-se en qüestions mediambientals que els envolten.

Pel que fa a la contaminació per olors, sembla igual de sensat pensar en els enfocaments científics ciutadans. Els problemes d’olors tenen lloc a a nivell locali, en última instància, afecten barris particulars, escoles, llars, etc., etc. Els problemes d’olors sovint s’acompanyen d’altres formes de contaminació menys visible, és un gran canal per pensar els problemes ambientals. Quan les autoritats poden no ser conscients de l’existència d’aquestes formes localitzades de contaminació, D-Nassos pretén donar la possibilitat als ciutadans que els informin i contribueixin a millorar el seu entorn.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Bulgarian BG Catalan CA English EN French FR German DE Greek EL Italian IT Portuguese PT Spanish ES