Què fa olor de Màlaga?
Gener 17, 2020
D-Noses als Reials Docs, Londres
Febrer 28, 2020

Una nova dècada de desenvolupament sostenible al Mediterrani

Els enfocaments de fons, com ara Ciència ciutadana, no només són valuosos com a marcs per tractar els problemes mediambientals (un tema nostre post anterior adreces), però també com a mitjans per recuperar els drets dels ciutadans davant la inacció política. Tanmateix, no es desconeix la demanda de ciutadans i científics per una voluntat política més dura per mitigar els problemes relacionats amb la contaminació. El 2019 de desembre de 14th reunió de parlamentaris i parts interessades de la Mediterrània per a "llançament d'una nova dècada de desenvolupament sostenible al Mediterrani"va reunir membres del parlament, organitzacions no governamentals i intergubernamentals (ONG i OIG), mitjans de comunicació i periodistes, científics i altres membres de la societat civil per parlar de maneres d'ancoratge del desenvolupament sostenible en les agendes polítiques del Mediterrani. Entre ells, actors de la Unió pel Mediterrani (UpM), el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient / Pla d’acció mediterrani (MAPA), la Lliga d'Estats Àrabs (LAS) i la República COMPSUD (Cercle de parlamentaris mediterranis per al desenvolupament sostenible) van estar presents.

Aquest conjunt únic d’interessats internacionals i regionals han arribat a un acord sobre el Declaració de Rabat, que, a manllevar les paraules de l’Oficina d’Informació Mediterrània de Medi Ambient, Cultura i Desenvolupament Sostenible (MIO-ECSDE), subratlla el següent:

'Cal treballar junts sistemàticament per, entre d'altres, enfortir una governança eficient i promoure una economia verda, circular i possiblement neutral en carboni basada en una presa de decisions sòlida basada en l'evidència científica; donar prioritat a la planificació i gestió ambiental integrades, introduir formes combinades i integrades d’abordar la pèrdua de biodiversitat i la degradació del sòl, legislació específica per eliminar gradualment els plàstics d’un sol ús; promoure sistemàticament l’Educació per al Desenvolupament Sostenible (EDS) i molt més. '

Si bé la declaració de Rabat és un important pas endavant per donar polítiques respectuoses amb el medi ambient, la seva eficàcia recaurà en les accions i les eines implementades per seguir les directrius de la declaració. Per tant, diversos grups d'interès van aprofitar els esdeveniments de Rabat per presentar una sèrie d'eines dissenyades per abordar els problemes mediambientals clau. El MIO-ECSDE, com a soci responsable de l'acció de defensa de D-Noses, va aprofitar aquesta oportunitat per presentar altres parts interessades en algunes de les característiques del projecte D-Noses. Els diputats i els periodistes van tenir l'oportunitat de conèixer el funcionament Observatori Internacional dels Olors actua com a plataforma per recollir evidències i sensibilitzar mundialment sobre les qüestions d’olors, i també sobre la forma en què es troba Aplicació OdourCollect els ciutadans poden utilitzar-los per obtenir mesures en temps real d’olors i informar sobre la presa de polítiques. El Curs en línia D-Noses també es va introduir i es va incentivar els actors a prendre el curs ells mateixos i promocionar-lo als altres.

Sallama Naamani, de la Sra Fundació Makhzoumi, creu que el projecte D-Noses és "molt important" i vol que es pugui "implementar al Líban a mesura que les olors terribles van arrasar les zones de Beirut la primavera passada del 2019", sobretot al voltant de Borj Hammoud, on l'olor provenia d'un abocador, i al voltant de l'aeroport de Beirut, on els problemes d'olor probablement ja passen des de fa anys.

Els actes de Rabat van ser coorganitzats per l’Oficina d’Informació Mediterrània per a Medi Ambient, Cultura i Desenvolupament Sostenible (MIO-ECSDE), el Global Water Partnership - Mediterrani (GWPMed), el "DESPRÉS DEL SEU MAPACampanya coordinada per MedWet i recolzat per la Fundació MAVA per a la natura, El Institut Internacional de Gestió de l’Aigua i el projecte "Fent que la cooperació a l'aigua passi a la Mediterrània" (també conegut pel Water Matchmaker) recolzat per l'Agència Sueca de Cooperació al Desenvolupament (Costat).

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Bulgarian BG Catalan CA English EN French FR German DE Greek EL Italian IT Portuguese PT Spanish ES