Una nova dècada de desenvolupament sostenible al Mediterrani
Gener 29, 2020
Mesura de l’impacte de la ciència ciutadana
Març 6, 2020

D-Noses als Reials Docs, Londres

Un nou Pilot D-Noses projecte a la zona de Royal Docks de Londres es va llançar a principis de febrer de 2020. El 5th i 23rd de febrer, Cartografia del canvi va organitzar dos tallers a la zona per tal de reunir-se amb els residents preocupats pels problemes ambientals del seu barri.

La imatge és de British Commerce and Industry 1934: The Post-War Transition 1919-1934. Publicat el 1934 per Russell-Square Press, Londres, Regne Unit.

El Molls reials la zona rep el nom de tres molls, Royal Albert, Royal Victoria i King George V Docks, completats al llarg dels 19th i principis 20th segle. Històricament, Allotjarien per a vaixells de gran envergadura que no es podrien atracar més amunt. En un primer moment, amb un gran èxit comercial, els molls van ser abandonats gradualment a causa dels canvis en la manera de transportar les mercaderies comercials i es van tancar al tràfic comercial el 1981.

No obstant això, els Royal Docks van experimentar un complet desenvolupament residencial i comercial a partir dels anys vuitanta. Aquest boom de la construcció va suposar el naixement de diverses noves zones residencials, instal·lacions com el Centre d’Exposicions ExCeL i l’aeroport de Londres. Avui, a més de l’aeroport, la zona acull diverses fonts potencials de contaminació d’olors, com ara una depuradora, un centre de reciclatge i un trànsit intens a causa de la presència de Canary Warf, un districte central de negocis.

Activitat de Smell Pen en un taller celebrat el 23 de febrer als Reials Molls.

Per iniciar el pilot, Cartografia del canvi es va posar en contacte amb diverses institucions, com el Newham Council, l'autoritat encarregada de la zona de Royal Docks i diversos centres comunitaris. Durant els dos tallers realitzats al febrer, es va introduir als participants al programa Metodologia D-Noses i els principis de la ciència ciutadana, i se'ls va convidar a recopilar dades al llarg de l'any per construir unmapa de provesde contaminació per olors a la seva zona. En un futur pròxim, Cartografia del canvi assistirà a un dia divertit sobre biodiversitat i intentarà arribar a un públic més ampli de la zona.

Actualment, el pilot és a les 5th fase de Estratègia de participació de D-Noses: recopilació de dades. Després d'identificar problemes d'olor i els grups d'interès al Royal Docks (1st i 2nd fase), el problema de contaminació per les olors es va enquadrar en el context particular de la zona i es va dissenyar el pilot en conseqüència, per tal d’arribar a un públic el més ampli possible (3rd i 4th fase). El pilot de Royal Docks arriba a unir-se 8 altres projectes pilot en curs de D-Noses, a Xile, Portugal, Itàlia, Alemanya, Espanya, Bulgària i Grècia. Més actualitzacions futures.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Bulgarian BG Catalan CA English EN French FR German DE Greek EL Italian IT Portuguese PT Spanish ES