Una guia per a: breu de la política sobre olors de D-Noses
Març 20, 2020
Bloqueig: menys aire contaminat, més olors?
Juny 23, 2020

Kampala NOSES Parteix

Crema de brossa entre el bestiar_2072
Abans que la vida, com la sabíem, es posés al revés, vam passar un febrer agitat amb una sèrie d’actes i activitats per llançar el projecte Kampala NOSES a Uganda. La contaminació per olors, és un problema mundial que provoca angoixa a moltes comunitats, però actualment ho és infraregulat i no aconsegueix l’atenció que mereix.

Kampala NOSES pretén conscienciar sobre l’olor que hi ha a la ciutat i identificar possibles maneres de reduir-la. Tanmateix, això no té cap mena de gesta quan la principal causa de l'olor es deu als recursos excessius per a la gestió de residus domèstics i comercials. Això sumat a una manca d’educació sobre les implicacions per a la salut de la crema d’escombraries, inclosos els plàstics, de vegades pot suposar un lloc perillós i pudent per viure.

Kampala és un dels deu llocs pilot a tot el món per desenvolupar i provar un nou enfocament per combatre la contaminació de les olors, basat en la participació i la reunió de comunitats, indústries i administració pública. Aquest forma part del projecte finançat per la UE D-Nassos.

.
El nostre viatge va començar el 12 de febrer a la casa d’hostes amb vistes a la ciutat de Kampala on vam celebrar el primer taller amb grups d’interès clau sota el tema “Acció local eficaç sobre la contaminació per olors a Kampala, introduint noves i efectives maneres de combatre la contaminació per olors"(Sí, només es llença la llengua!). El taller va incloure una sèrie de presentacions i sessions interactives per identificar i prioritzar les fonts clau d’olors a tota la capital. Es van debatre les pràctiques actuals utilitzades per controlar i gestionar la contaminació olorosa i explorar el potencial per introduir la metodologia de ciència ciutadana DNOSES per donar suport o millorar les pràctiques existents o proporcionar una oportunitat per introduir-ne de noves.
Shuaib-Lwasa-Makerere-Univ_landuse
Peter Setenda, responsable de Medi Ambient de l'Autoritat de l'Ajuntament de Kampala (KCCA) va exposar el seu paper en la gestió de la contaminació i les diverses iniciatives que s'han dut a terme per combatre la contaminació a tota la capital. Monica Angom, inspectora ambiental de l'Autoritat Nacional de Gestió Ambiental (NEMA) va aclarir el marc legal en què es gestiona l'olor actualment.

El professor Lwasa, responsable del Laboratori d’Acció Urbana de Makerere, va abordar diferents punts durant la seva presentació, relacionant els aspectes geogràfics de la ciutat de Kampala amb la gestió del medi ambient i la contaminació i els comportaments. Va continuar compartint com el seu projecte de recerca, Urban Know busca examinar els mitjans alternatius per gestionar els residus orgànics i adoptar un enfocament de creació d'oportunitats.

La nostra experiència ens ha ensenyat per iniciar un canvi sostingut, hem de comprometre els ciutadans, especialment els afectats, i els nens són els més afectats de tots quan es tracta de respirar l’aire contaminat causat per la crema de residus no recollits. Amb aquesta finalitat, vam iniciar el programa d'escoles integrades Kampala NOSES. Amb l'objectiu de donar inici a una campanya de sensibilització i animar els alumnes i els professors a recopilar noves evidències de punts de contaminació olor a tota la ciutat. El programa també busca cultivar l'interès de les nenes per les assignatures STEM a través de l'educació científica i la creació de capacitats amb l’esperança que això els permeti prendre mesures sobre qüestions mediambientals que afecten a elles mateixes i a les seves comunitats.

Una vintena de professors de les escoles de Kampala van ser presentats al projecte durant una sèrie de tallers on es van donar suport i material Mapes comunitaris la plataforma es va utilitzar com a ajudes per a la formació. Una sessió més de dies va reunir una seixantena de nens de tota la ciutat per obtenir més informació sobre les olors. Durant aquesta sessió, un grup de Els ambaixadors van ser reclutats per compartir els seus aprenentatges i continuar per co-crear campanyes de sensibilització que es duran a terme als mercats de Kampala més endavant l'any (una font de residus particularment evident). A cada escola on assisteixen els alumnes i els professors se'ls va donar un kit d’eines per a escoles que inclou diversos recursos i materials didàctics desglossats en set unitats perquè tota l’escola pugui conèixer els problemes d’olor a la seva ciutat.

Avançant, donarem suport a la nostra ONG germana Mapping for Communities en la creació d’impuls, sensibilització i recopilació de dades per ajudar a informar les futures accions de KCCA i NEMA. L 'Àrea de Medi Ambient i el Servei de Cooperació Internacional de Barcelona L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) col·laboren en el projecte "Kampala D-NOSES" proporcionant suport tècnic i financer, que també està cofinançat per la Unió Europea.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Bulgarian BG Catalan CA English EN French FR German DE Greek EL Italian IT Portuguese PT Spanish ES