D-NOSES a l’ordre del dia: Conferència ECSA 2020
Setembre 16, 2020
Últimes notícies sobre els pilots D-NOSES!
Octubre 5, 2020

Les deficiències de les regulacions sobre molèsties a les olors

 

Queixes sobre olors a l’aire ambient hi ha una forma de crítica que s’expressa sovint, sobretot pel que fa a les instal·lacions industrials situades a la rodalia immediata de zones residencials.

Sovint es produeixen quan les molèsties de les olors s’han tornat tan agudes que es considera necessari que l’empresa reaccioni o fins i tot que intervingui l’autoritat pública responsable. En aquest escenari, la indústria que emet olors té no es prenen mesures per evitar les emissions. Probablement tothom estaria d’acord en què s’ha d’evitar el màxim possible.

No obstant això, la l’absència de queixes d’olors no indica necessàriament l’absència de molèsties per olors al barri. Ser un bon veí implica interactuar, integrar-se, tenir cura dels seus voltants i percebre possibles problemes en una etapa primerenca abans que les molèsties es converteixin en molèsties.

Segons la indústria o la instal·lació, els residents poden estar molestos i sentir-se en perill fins i tot si no es pot classificar la molèstia d’olors com a considerable perquè no se superen els límits d’exposició. Tingueu també en compte que les queixes continuades i l'experiència de molèsties poden ser la causa efecte de diversos factors no olfactius, tal com es preocupa pels efectes nocius de la instal·lació sobre la salut (real o no), apreciacions del públic capacitat de l'autoritat per supervisar una instal·lació, O percepcions de deterioraments addicionals de la instal·lació (per exemple, soroll i pols).

El QUI considera en l’avaluació dels efectes sensorials un nivell llindar de molèsties com la concentració en què no més d’una petita proporció de la població (menys d’un 5%) experimenta molèsties durant una petita part del temps (menys d’un 2%). A primera vista, aquesta definició sembla bastant estricta. Però també ho és la definició de salut de l’OMS: un estat de benestar físic, mental i social complet i no només l’absència de malalties o malalties. Tingueu en compte que, per tant, els nivells llindars de molèsties per a substàncies oloroses estan molt per sota dels nivells d’exposició que tenen efectes adversos directes sobre la salut.

Per tant, si la indústria no pot reduir els nivells d’emissió d’olors, encara hi ha la possibilitat de treballar sobre factors d’influència relacionats amb la persona o relacionats amb el context que puguin interferir en la percepció d’olors i la resposta molesta. Pot ser tan senzill com parlar amb el vostre veí, crear confiança i establir canals de comunicació. Amb sort, les enquestes i els interrogants repetits poden ajudar a determinar els paràmetres de molèsties dins de l’avaluació d’olors ajudant a evitar haver de processar queixes d’olors o fins i tot haver de gestionar conflictes d’olors.

Per Gerhard Schleenstein, expert en enginyeria d 'olors de Ecotec.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Bulgarian BG Catalan CA English EN French FR German DE Greek EL Italian IT Portuguese PT Spanish ES