Les deficiències de les regulacions sobre molèsties a les olors
Octubre 1, 2020
Seminari web Ciència ciutadana en vigilància ambiental
Ciència ciutadana per a autoritats públiques: contingut del seminari web disponible
Octubre 12, 2020

Últimes notícies sobre els pilots D-NOSES!

Al Regne Unit, a nou pilot es va llançar a principis de setembre, liderat per Cartografia del canvi.

El nostre pilot està situat a la zona de Southall i Hayes, a l'oest de Londres. Actualment estem treballant amb membres de la comunitat que estan realitzant una campanya per lluitar contra la contaminació per olors que genera el re-desenvolupament d’un antic emplaçament de gas. (Podeu llegir la nostra publicació anterior a Aire net per a la campanya de Southall i Hayes).

 

 

  • Qui són els principals agents implicats?

 

Part del lloc de 88 acres de Southall, on el Grup Berkeley va remeiar el sòl dels hidrocarburs en un "hospital del sòl" a l'aire lliure. Fotografia: Antonio Olmos / The Observer

Les persones implicades en els problemes d’olors que envolten Southall són els residents de l’antiga planta de gas, la indústria de la construcció responsable de la seva reurbanització i el consell d’Ealing, l’autoritat local. L'Agència de Medi Ambient és un altre dels grups d'interès clau, que encara no hem compromès.

 

  • Fins on heu arribat al procés de compromís?

Els residents han mostrat una gran voluntat d 'utilitzar el Aplicació OdourCollect demostrar tant quan són com quan no són afectats per les olors, i ara estan informant regularment. Paral·lelament a aquesta fase de recopilació de dades, Mapping for Change participa amb altres parts interessades, com ara el consell, per explorar com es podrien incorporar les eines com a part del seu sistema d'informes ambientals. Els resultats preliminars de les dades recollides es compartiran amb els residents, juntament amb altres grups d'interès, amb l'objectiu d'ampliar el diàleg i explorar els tipus de consens que es podrien arribar a mitigar els problemes d'olors que sorgeixen.

 

  • Quins són els grans reptes actuals als quals s’enfronta el vostre pilot?

 

Observacions d'olors preses a Southall, a l'oest de Londres

Alguns grups d'interès (les autoritats, la indústria) són molt més prudents, especialment en adoptar enfocaments innovadors, que per una banda es consideren oberts a l'abús i, per l'altra, són massa transparents. Aquí és on s’ha de desenvolupar la confiança i la cooperació entre totes les parts interessades. El repte més gran serà facilitar amb èxit una taula rodona on totes les parts es comprometin a trobar una solució mútuament beneficiosa.

 

  • ... I quins són els passos següents?

Estem treballant per enfortir les nostres relacions amb la comunitat compromesa, així com per generar confiança entre nosaltres i el consell d’Ealing. Busquem involucrar tant els desenvolupadors com l'Agència de Medi Ambient, que són els responsables d'establir els requisits per solucionar els terrenys contaminats. El nostre objectiu és demostrar l’eficàcia de les eines i processos de D-NOSES, en proporcionar suport per abordar un problema de llarga data.

 

Mentrestant a Xile ...

El pilot xilè realitzat a la ciutat de Los Alamos va completar una primera fase de recopilació de dades a finals d’abril de 2020. Durant la pandèmia del coronavirus, encara hi ha restriccions de viatge, tocs de queda i fins i tot mesures de bloqueig, ja que les taxes d’incidència són més altes que a la majoria dels països europeus. països.

"Els resultats de l'anàlisi de dades [recuperat després de la recollida de dades l'abril de 2020, nota de l'editor] es van presentar a nivell local a algunes parts interessades durant els mesos de juny i agost, però amb una assistència limitada, per la qual cosa mancaven de difusió a un públic aportat. L'avaluació de l'eficiència del tractament dels dispositius instal·lats de reducció d'olors a la instal·lació d'emissió d'olors encara s'està realitzant durant les visites al lloc tres mesos. Tot i això, encara no s'han iniciat dues fases importants del pilot D-Noses: la co-creació d'accions i la presentació dels resultats finals estan pendents."

Gerhard, de Ecotec, líder del pilot xilè 

 

Simone, d'ECSA (Associació Europea de Ciència Ciutadana); més informació sobre ells i la seva conferència a la nostra publicació recent del bloc, ens proporciona diferents punts de vista sobre el pilot alemany:

 

Mapa de Schermbeck- Renània del Nord-Westfàlia
Mapa de Schermbeck- Renània del Nord-Westfàlia

El Pilot alemany de D-NOSES té lloc a Schermbeck, Renània del Nord-Westfàlia (NRW). El principal problema d’olors reportat a Schermbeck són les olors procedents del sistema de clavegueram, principalment en llocs on les canonades a pressió es fusionen en canonades de gravetat de flux lliure.

 

  • Qui són els principals agents implicats?

El municipi de Schermbeck és el propietari i el gestor del sistema de clavegueram i, per tant, és el principal actor implicat en la mitigació de les emissions d’olors d’aquestes canonades. A més, l’Emschergenossenschaft / Lippeverband (EGLV), gestor regional de recursos hídrics, col·labora estretament amb el municipi per resoldre aquests problemes d’olors, ja que l’aigua olorosa acaba finalment a l’EDAR local, propietat i administració de l’EGLV.

 

  • Fins on heu arribat al procés de compromís?

Encara només tenim un parell de ciutadans que recopilen dades activament en aquest moment, tot i que hem rebut algunes expressions d’interès d’altres ciutadans. El municipi de Schermbeck està provant tècniques de mitigació en un dels llocs coneguts d’emissions d’olors i està disposat a utilitzar les dades d’OdourCollect per identificar altres llocs prioritaris de mitigació.

 

  • Quins són els grans reptes actuals als quals s’enfronta el vostre pilot?

Estem lluitant per involucrar als ciutadans de Schermbeck. A causa de la pandèmia actual, el començament del pilot es va endarrerir i tots els nostres esforços fins ara havien de passar de forma remota, mitjançant tallers en línia i interacció remota. Això fa que sigui molt més difícil arribar a la comunitat. Tot i que ens vam posar en contacte amb ciutadans que vivien a prop de fonts d’olors conegudes i ens vam posar en contacte amb cadascun d’ells de manera individual, fins ara no hem obtingut moltes respostes ni assistències al taller.

 

  • En què treballes?

Tenim previst involucrar grups comunitaris establerts a Schermbeck i col·laborar estretament amb el municipi per esbrinar quin tipus de dades (on, quan i com) els serien més útils per donar suport als seus esforços de mitigació.

 

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Bulgarian BG Catalan CA English EN French FR German DE Greek EL Italian IT Portuguese PT Spanish ES