Què passa a Uganda, Grècia i Itàlia?
Octubre 16, 2020
Foto de engin akyurt a Unsplash
Experiència en olors: una entrevista amb un expert en olors de D-NOSES
Octubre 28, 2020

Comprometre les comunitats afectades de Barcelona i Sofia: on som?

Foto d'Enes a Unsplash

Foto d'Enes a Unsplash

Al penúltim post de la nostra sèrie dedicat a les darreres actualitzacions dels pilots de D-NOSES a tot el món, fem una ullada a dues ciutats diferents: Barcelona, ​​Espanya i Sofia, Bulgària.

Gairebé un any després de l’esclat dels primers suposats casos de coronavirus, les històries dels pilots de D-NOSES han adoptat rutes força diferents, com recordareu de les nostres publicacions anteriors, una sobre Grècia, Itàlia i Uganda, l'altre mirant el Regne Unit, Alemanya i Xile.

 

 

Tot i que alguns socis van patir les conseqüències de diversos bloqueigs i mesures de distanciament aplicades a tot el món, els socis de D-NOSES Ibercivis ja havia avançat força en l’estratègia de compromís de D-NOSES, cosa que permetia compensar l’impacte perjudicial que la pandèmia ha tingut en les estratègies de compromís cara a cara.

 

Rosa i Nora d'Ibercivis van participar en un programa de televisió per a la Televisió de Barcelona (Betevé) convocada Família i Barris (Família i barris) que presenta el problema de les olors a l’àrea del Fòrum i el Barcelona Pilot del projecte D-NOSES.

"Després d'un llarg procés participatiu durant més d'un any amb la participació de ciutadans de diferents realitats socials dels diferents barris afectats per problemes d'olor a la zona del Fòrum: Pilot de Barcelona ara es troba en la fase d’anàlisi de dades.

En aquesta fase, s’ha elaborat una versió preliminar de l’anàlisi de dades utilitzant les observacions d’olors recollides pels ciutadans: més de 480 observacions. Aquest informe s'ha compartit amb els ciutadans participants per correu electrònic a causa de la situació Covid. A més, aquesta anàlisi s’ha presentat a les activitats emissores i a l’autoritat regional amb l’objectiu de crear grups de treball per correlacionar les observacions d’olors recollides pels ciutadans amb les operacions industrials per buscar millores en la qüestió d’olors.

Els següents passos d'aquest pilot són organitzar un taller juntament amb les activitats emissores, les autoritats regionals i els ciutadans per crear conjuntament suggeriments per millorar el problema de la contaminació d'olors a la zona ".

Nora, d'Ibercivis

 

Cap a la nostra atenció Sofia, Bulgària, Els socis de D-NOSES del municipi tenen una història diferent per explicar.

 

 

  • Per què Sofia, Bulgària, va ser escollida pel municipi per ser pilot de D-NOSES?

L'estudi de cas seleccionat a Bulgària es pot considerar un "estudi de cas urbà", ja que tracta del Sistema de recollida de residus d'aliments del municipi de Sofia, que causa queixes sobre olors. Les queixes per olors desagradables se solen rebre per telèfon a l’Empresa Municipal per al tractament de residus alimentaris i personalment al lloc, per representants de l’Empresa, així com a través del centre de contacte del municipi de Sofia.

 

Setmana Europea de la Reducció de Residus 2019 a Sofia, assemblea escolar.

 

  • Quin és el paper de D-NOSES a la zona?

El paper del projecte D-Noses és cartografiar i emmarcar les qüestions relacionades amb les molèsties d’olors que emeten els processos de recollida de residus d’aliments al territori del municipi de Sofia. Amb el suport de la metodologia i eines D-NOSES, un dels objectius principals del nostre projecte pilot és analitzar la situació actual del sistema. Això ens donarà l'oportunitat d'actualitzar, renovar i millorar el sistema. També observarem quins i on són els colls d’ampolla més habituals en el procés de recollida separada de residus alimentaris.

 

  • Qui són els principals agents implicats?

Actualment hi ha al voltant de 730 grups d’interès, provinents de corrents molt diferents: escoles, llars d’infants, empreses de càtering, mercats, hotels, hospitals, mercats oberts, centres comercials, queviures i altres objectes, on es generen residus alimentaris.

 

  • Quins són els grans reptes actuals als quals s’enfronta el vostre pilot?

 

Segon taller de D-NOSES celebrat a Sofia, 2020, amb el debat del tractament biològic dels residus amb experts

La implicació dels ciutadans va ser i és un dels principals reptes que afronta el vostre pilot. A principis de l'any 2020 vam començar a augmentar la implicació dels ciutadans per tal de tenir una participació fluïda en el pilot pilot de Sofia. Hem esbossat diferents tipus de mesures i diferents enfocaments per assolir aquest objectiu. Però els nostres ciutadans esperen de nosaltres, com a municipi, la resolució dels seus problemes. És per això que el gener de 2020 es va iniciar un estudi sobre la composició del malbaratament alimentari municipal que va acabar a principis d’octubre. Els resultats són un informe resum que conté l'anàlisi dels resultats i es basa en mesures (físiques, biotecnològiques, químiques) per reduir la contaminació d'olors del malbaratament d'aliments al municipi de Sofia.

 

  • En què treballes?

Estem treballant per augmentar la implicació dels ciutadans per tal de tenir una participació fluïda en el pilot pilot de Sofia. S’està elaborant un pòster, es van realitzar 5 de vuit tallers amb grups d’interès, 8 d’ells la setmana 2 del 42 i els darrers 2020 tallers s’organitzaran fins a finals del 3, probablement en línia.

 

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Bulgarian BG Catalan CA English EN French FR German DE Greek EL Italian IT Portuguese PT Spanish ES