Més de 100 persones contribueixen a D-NOSES i OdourCollect a Xile i Colòmbia
Gener 11, 2021
Conferència internacional sobre control i control d'olors ambientals 2021
Pot 11, 2021

Gestió d’olors: un límit d’olors paneuropeu?

El 17 d’agost de 2018 es va publicar al Diari Oficial de la Unió Europea la Decisió de la Comissió Europea que establia les millors tècniques disponibles (MTD) per al tractament de residus (WT). La legislació estableix un rang de 200 a 1000 unitats europees d’olors (ouE/m3) com a concentració d’olors màxima permesa per a aquestes MTD per al tractament biològic de residus. Això, de fet, és així el primer límit d’emissions d’olors aplicable a 28 països europeus.

Mitjançant aquesta legislació sense precedents, la Comissió ens va fer saber que van canviar la seva vistes inicials publicat fa uns mesos després d'una petició de grup de persones de la Universitat ZUT dirigit pel senyor Bogdan Ambrożek.

Tot i que legislar sobre la contaminació per olors és crucial, el text no pot servir com a eina per gestionar l’impacte de les olors en plantes amb potencial de causar molèsties per olors. De fet, cada vegada són més les millors pautes de referència (BREF) per a activitats industrials Pla de gestió d’olors (OMP) com a eina per evitar l'impacte de les olors. Actualment, hi ha nou BREF que mencionen l’OMP com a MTD.

 • PP -Producció de productes químics orgànics de gran volum - Setembre de 2014 - (Capítol 2.4.9 Tècniques per reduir l’olor del BREF).
 • WBP - Producció de panells a base de fusta - Novembre de 2015 - (MTD 9)
 • CWW - Sistemes comuns de tractament / gestió d’aigües residuals i gasos residuals al sector químic - Gener de 2017 (BAT 20)
 • IRPP - Cria intensiva d’aviram o porcí - juliol de 2017 - (BAT 12)
 • LCP - Grans plantes de combustió  - Desembre de 2017 - (BAT 1)
 • WT - Tractament de residus - Agost de 2018 - (MTD 10 i 12)
 • FDM - Indústries de l'alimentació, begudes i llet - Desembre de 2019 - (MTD 15)
 • WI - Incineració de residus - Desembre de 2019 - (BAT 1)
 • STS- Tractament de superfícies mitjançant dissolvents orgànics, inclosa la conservació de fusta i productes de fusta amb productes químics - Desembre de 2020 - (MTD 23)

Normalment, aquests OMP es configuren:

 • A protocol per a la direcció control d’olors.
 • A protocol for resposta a incidents d'olors identificats, per exemple, queixes.
 • An programa de prevenció i reducció d’olors disenyat per identifica les fonts; mesurar / estimar exposició a les olors; caracteritzar les aportacions de les fonts; i implementar mesures de prevenció i / o reducció.

La nova legislació europea sobre límits d’emissions d’olors es pot considerar, doncs, complementària a les OMP recomanades a les millors directrius de referència. Aquests són els dos principals canals canalitzats per la Unió Europea per abordar l'impacte de les olors en les activitats industrials de la Unió Europea Directiva sobre emissions industrials (IED, 2010/75 / UE).

A càrrec de Carlos Díaz i Cyntia Izquierdo

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Bulgarian BG Catalan CA English EN French FR German DE Greek EL Italian IT Portuguese PT Spanish ES