Gestió d’olors: un límit d’olors paneuropeu?
Febrer 17, 2021
Webinar internacional APEA
Primer seminari web APEA sobre ciència ciutadana per al control de les olors
Juny 2, 2021

Conferència internacional sobre control i control d'olors ambientals 2021

La VII Conferència Internacional de Control i Control de les Olors Ambientals (NAS2020) organitzat per AIDIC es va produir entre el 19 i el 21 d'abril. Aquest esdeveniment de primer nivell mundial va reunir experts en olors de tot el món durant tres dies. L'enfocament de la ciència ciutadana per al control de les olors va ser un dels temes candents de les conferències i el D-NASOS El projecte va ser el representant central d'aquesta metodologia. 

Cyntia Izquierdo, d'AMIGO, va presentar el treball realitzat a Espanya sobre la creació d’un estàndard per identificar i avaluar els problemes d’impacte d’olors realitzats per la ciència ciutadana. Actualment hi ha un equip d’experts en olors (alguns d’ells que participen a D-NOSES) que treballen en els documents, amb l’objectiu de tenir un primer esborrany d’una Norma espanyola en ciència ciutadana per al control de les olors a finals d’any.  

Els resultats de D-NOSES Pilot barceloní també ho eren presentat per Rosa Arias, d’Ibercivis. Va presentar les primeres conclusions de l 'anàlisi inicial de dades de l' OdourCollect enregistraments fets pels ciutadans. A més, a vídeo resumint l'evolució del projecte es va publicar recentment. 

Julia Lotesoriere, de Politècnic de Milà, va presentar un altre pilot de D-NOSES a Castellanza, Itàlia. Aquest pilot és diferent de Barcelona, ​​perquè inclou un enfocament integrat que implica ciència ciutadana i olfactometria per identificar les fonts d’olors. La principal conclusió va ser la complementarietat de l’ús de la ciència ciutadana i el modelatge de la dispersió.

A més, es van presentar altres dos pilots D-NOSES (Tessalònica i Xile). Stavros Vlachos, de ENVIROMETRIA, va presentar l'enfocament de participació dels grups d'interès que van desenvolupar a la Pilot grec per millorar l’impacte de l’olor causat per diferents activitats industrials. Finalment, el pilot xilè va ser presentat per Gerhard Schleenstein , Des de ECOTEC. Va explicar un híbrid de recopilació de dades entre inspecció de camp i enquestes breus repetides, aplicat a la zona afectada i va presentar els resultats del pilot.

L'enfocament de ciència ciutadana presentat per l'equip de D-NOSES en aquesta conferència va ser un èxit complet, demostrant que aquest enfocament metodològic que implica les comunitats s'ha posat en coneixement dels experts en olors.

A càrrec de Miguel Hernández

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Bulgarian BG Catalan CA English EN French FR German DE Greek EL Italian IT Portuguese PT Spanish ES