Conferència internacional sobre control i control d'olors ambientals 2021
Pot 11, 2021

Primer seminari web APEA sobre ciència ciutadana per al control de les olors

Webinar internacional APEA

El primer seminari web del projecte D-NOSES, impulsat per APEA , va tenir lloc el matí del 27 d’abril. Aquest seminari web es va dedicar a la ciència ciutadana per al control de les olors als sectors de l'aigua i els residus. La sessió va tenir lloc durant tres hores i va comptar amb la presència de representants de tota la quàdruple hèlix. Hi van assistir entre 80 i 90 participants i l'esdeveniment va ser un èxit.

La primera sessió va consistir en dues presentacions sobre les millors pràctiques en la gestió d’olors; el primer que explica el Estudi de casos LIPOR pel que fa a la gestió de residus i el segon que presenta les mesures aplicades a la planta de tractament d’aigües residuals d’Alcântara a Lisboa.

A continuació, es va introduir el projecte D-NOSES, presentat per Rosa Arias, i es va realitzar un ràpid exercici interactiu per obtenir una millor comprensió dels avantatges de la ciència ciutadana en el control de les olors des de les diferents perspectives dels assistents.

En la tercera sessió es van presentar els resultats de tres pilots diferents de D-NOSES: el Pilot italià de Laura Capelli, el Pilot xilè de Gerhard Schleenstein i el Pilot barceloní de Rosa Arias. Van explicar els diferents resultats i les característiques específiques de cada ubicació. Va ser seguit d’un taller ràpid on es va presentar la pàgina web OdourObservatory durant la qual es va demanar als participants les seves perspectives professionals en relació amb el contingut rellevant i útil de l’Observatori, que va ser dirigit per Mapping for Change.

Una taula rodona formada per dos representants dels sectors de Residus i Aigües Residuals a Portugal, membre de l’APEA, i l’oficial de Medi Ambient de l’Autoritat del Consell Municipal de Kampala (Uganda) van formar la sessió final del dia. Va ser una discussió molt productiva gràcies a la diversitat de participants i les idees recollides. Els assistents de la indústria van comentar la complementarietat de la metodologia i la importància d’implicar les comunitats afectades, mentre que l’oficial de KCCA va remarcar la importància de les dades recollides per a l’assignació dels recursos limitats del consistori. Finalment, el secretari d'Estat de Medi Ambient de Portugal, Inês Costa, va clausurar el seminari web, que va reafirmar el compromís del govern portuguès pel que fa a la contaminació de l'aire i abordar intrínsecament la contaminació per olors.

Es pot accedir als enllaços a les presentacions realitzades el mateix dia aquí .

A càrrec de Miguel Hernández

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Bulgarian BG Catalan CA English EN French FR German DE Greek EL Italian IT Portuguese PT Spanish ES